Σάββατο βράδυ και στο ΙΝΤΕΑΛ έγινε...διαδήλωση! Το αδιαχώρητο έγινε στις δύο back to back προβολές που πραγματοποίησαν από κοινού στην ιστορική αίθουσα του κέντρου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και το Midnight Express στο πλαίσιο του υπερεπιτυχημένου αφιερώματος THE LAST PICTURE SHOW.
Οι προβολές γέμισαν ασφυκτικά το πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου, με τους συγκεντρωμένους θεατές να σχηματίζουν ουρά τόσο προς την πλευρά με κατεύθυνση το Σύνταγμα όσο και προς την πλευρά της Ομόνοιας. Στον πρόλογο της ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ο Λουκάς Κατσίκας καλωσόρισε συγκινητικά στη σκηνή τον Γιάννη Παπανικολάου, θρυλική φιγούρα του ΙΝΤΕΑΛ, ευγενή και ακούραστο υπεύθυνο και στυλοβάτη της αίθουσας από το 1980, τον οποίο το κοινό αποθέωσε με ένα θερμό χειροκρότημα. Η μπύρα FISCHER ανέλαβε τα κεράσματα στη συγκεκριμένη προβολή.
Στην προβολή του DIE HARD το κοινό υποδέχτηκαν ο ενθουσιώδης frontman του Midnight Express, Άκης Καπράνος, και ο Λουκάς Κατσίκας, ανταλλάσσοντας ιστορίες και μπόλικες χιουμοριστικές διηγήσεις σε μια εισαγωγή που έβαλε ακόμη περισσότερο σε διάθεση το πολυπληθές κοινό. Ήταν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά και σας ευχαριστούμε θερμά για την προσέλευση, την κοσμοσυρροή και την υπομονή στις (αναπόφευκτες) καθυστερήσεις που μεσολάβησαν των δύο προβολών προκειμένου να εξυπηρετηθείτε όλοι και όλες.
Επόμενο και εκρηκτικό double feature, αυτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, με PULP FICTION και PREDATOR! Και για όσους / όσες δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως εισιτήριο για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας κανόνισε άλλη μια, επαναληπτική προβολή για την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.
Οι τυχεροί θεατές αυτής της προβολής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το PULP FICTION παρέα με την ευρύτερη οικογένεια συνεργατών του ΙΝΤΕΑΛ, στην τελευταία παράσταση που θα λάβει ποτέ χώρα στον κινηματογράφο, λίγο πριν το οριστικό (και άδικο) κλείσιμό του.
Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι του Νεοκλή Καστρινού.
Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, εδώ:
https://www.more.com/cinema/nyxtes-premieras-inteal/
1![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣ15ο AOAFF powered by ΔΕΗ: Μυσταγωγική προβολή για πρώτη φορά στη Μητρόπολη Αθηνών με το κορυφαίο νουάρ «Ο Τρίτος Άνθρωπος» του Κάρολ Ριντ |
2![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣMυθικό ποσό έδωσε το Netflix στον Ταραντίνο για το σενάριο της συνέχειας του «Once Upon a Time in Hollywood» |
3![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ πρωτοβουλία «Σινεμά στην Ελλάδα: Ορατότης Μηδέν» απαντά στο ΕΚΚΟΜΕΔ και ξεκαθαρίζει την εικόνα |
4![]() | ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 χρόνια μετά το «Περηφάνια και Προκατάληψη» η Κίρα Νάιτλι στοχάζεται πάνω στην καριέρα της |
5![]() | ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑΟι Άγριες Μέρες μας |
Δείτε συγκεντρωμένες σε μία λίστα όλες τις...
View more51 ετών σήμερα η...
View moreΡόλος «...
View more48α γενέθλια σήμερα...
View moreΠάντα ανήσυχος,...
View more54 (αλήθεια!) ετών...
View moreΝα μην παρανοηθούμε...
View moreΓια να γιορτάσουμε...
View moreΟ Μάικλ Κείν συμπληρώνει...
View more67 ετών σήμερα η...
View moreΕπίσημο μαύρο, μεταλλικά υφάσματα και καρφίτσες...
View moreΑφανής δημοσιογραφικά...
View moreΕκατοντάδες ατίθασες...
View moreΠρέπει να πας πολύ...
View moreΔιασχίζουμε φωτογραφικά...
View more